Kritik Cara Didik Anak

Pernah tak orang lain mengkritik cara anda seolah-olah anda tidak pandai membesarkan anak sendiri?

Kritik Cara Didik Anak
49 Balas

Kalau ada yg bg nasihat yang baik....ambil dan fikir positif je...kalau nasihat benda tak baik..ignore je...org ni pndai ckp je kdg sendiri pon xbuat...😊

Alhamdulillah, setakat ni tak pernah lagi..kalau ada orang kritik pun buat dek sudah anak kita kan hehehehe

5y ago

nenek2 mesti complain bila kita buat sensory play katanya "apa ni main dgn makanan, berkecah sana sini" kita kena take it positively. mereka tak tau. but, trust your motherly instincts. setiap anak uniques in their own way. tak semua old timer wise enough to tell us what to do with our kiddos

Pernah. Anak kurus... Mcm sy xbg mkn pula. Padahal sy mmg kurus dari kecik walaupun makan byk.

ye.. tp sy terima mana yg baik n betul je.. yg salah atau bersifat mengutuk, sy biarkan je..

Pernah jugak padahal dia pon tak pernah jaga anak dari kecik.semua bagi orang jaga je.

3y ago

btul sgt ni.biasa org yg x penah jaga ank sndiri slalu rs diri dia hebat.pdhal pengasuh/nenek/maid yg jaga.

prnh..mk mertua kritik sy x pandai jaga ank.ank sy mmg lh aktif.normal lh kn

pernah , haritu dtg rumah mak mertua kena tegur tak pandai jaga anak 😊

kritikan yg membina sy ikut,kritikan yg sy rs negatif pndai2 la handle.

Jarang. Saya ni garang sikit, org tak berani tegur sgt. Hahahaha.

Ada jee yg byk bunyi 😐 Kalau sis berani, jawab je balik 😅