Hamil dan selalu sakit perut? Baca ni ibu!

Pernah tak ibu rasa macam kerap kali sangat sakit perut ketika hamil ya?🤰😔 Bila kerap sangat berlaku mulalah terfikir bukan-bukan tentang kandungan kita😰 Sabar dulu ibu semua, semak dulu kenapa sebenarnya ibu kerap kali sakit perut. Jom baca ni ! *NOTA : LIKE & IKUT POST INI sebagai rujukan masa hadapan.

Hamil dan selalu sakit perut? Baca ni ibu!
14 Balas

kerap² da sakit perut ni. . malam mmng x selesa ,rasa panas memanjang. . baby pun aktif trus bila ibu bru rest 🥰. . due bln dpn da isha Allah semoga Allah permudahkan smua nya . xsabar. .💖

3y ago

Amin yra 🥰🥰🤲🤲 terima kasih. . 🌹

Macam tau2 je saya sakit perut. 🥲 Bukan sakit nak membuang tp lebih kpd tak selesa.. Normal ke utk 8 week? Part gas tu betul la.. Dah beberapa kali buang angin 🥲🥲🥲

3y ago

Jgn biar perut tu kosong. Huhu. Mmg tak selesa 🥺. Air masak kene minum byk

Saya baru 6weeks,ada rasa cucuk2 sikit kalau tak buang angin..lepas buang angin je lega..sebelum ni simtom tu tak pernah ada,masa pregnant je ada #1stpregnancy

3y ago

Boleh cuba sapu minyak angin yang mild mild ya. Mungkin kerap masuk angin. Boleh juga cuba tidur pakai stokin🥰

Kalau baring jer,, mesti akan rasa mcm something kecik haluss jerr bergerak dlm perut.. lg2 lepas makan or minum… cuma rasa time baring jerr n duduk jer

3y ago

mungkin juga angin tu mommy. Boleh cuba amalkan tidur pakai stokin ya🥰

samala.. isau.. da gi check up scan bby xde heartbeat lg.. 8week.. scan nmpk 7 week.. harap mudahkn urusan kita..sis da bpe week?

3y ago

Semoga dipermudahkan urusan mommy ya❤️

Saya rasa denyutan laju kat bahagian rahim, nadi atau jantung baby ke tu 🤧

Sy akn mrasakn cramp tp x slalu .. x tau knp .. bru 6 weeks #firstbaby#ttc4years

saya bru 5bulan tp sakit belakang sakit perut,kdg2 rasa mhu baring sj sllu.

saya dari semalam sakit perut.cirit birit.saya da 27 weeks..salah mkn ke ya

Terima kasih infony. Patutlh sy merasa sakit di bhgian perut