Morning Sickness?

Pernah tak ibu ibu semua yang mengalami sakit kepala hari2 di trismester pertama? Saya hari hari sakit kepala.. Dah lebih sebulan.. Since 5week pregnancy. Skrg dah msuk 10week. Perlu ke ambil panadol? Muntah2 tak pulak..pernah sekali je muntah. Tapi setiap kali makan dapat rasa nikmat tu 5minit je.. Lepas tu hilang semua rasa yang dah makan. Sampai ke perut terasa kosong walaupun baru 5minit lepas makan. Takkan nak kejap kejap makan ?Ada tips tak utk saya?

2 Balas

Alahan tu sis. Sis memang kena makan banyak kali dlm kuantiti yg sikit. Perut senang berangin masa awal2 ni. Banyakkan minum susu dan air masak.

4y ago

Tu laa setiap pengalaman pregnant lain2. Apa2 pun kena bertabah je laa 😅

Sme mcm saya.. Ank 1st n nk msuk no 3 ni hari2 skit kpla.. Msuk 5 bln ke ats bru ok😁

4y ago

Ambil panadol n bykkn rehat☺️.. Tp sy x kerap sgt ambik panadol sbb mcm x de kesan..