vitamin kalsium

Perlu ke untuk mkan vitamin kalsium ni wlaupun dh mnum susu?

vitamin kalsium
6 Balas

Perlu, doktor memang bagi pil kalsium sekali. Lagi banyak lagi bagus untuk pebesaran baby. Saya dah minum susu pun still lagi ambik pil kalsium hari hari.

4y ago

Tq sis

Pregnancy kali ni sy jrg mkn ubat yg diberi klinik.. tp pemakanan, syur ulam2 dan buah2 buat hb sy kekal mantain, to berat yang tak maintain😂😂

Sy ambik..sbb sometimes mls nk bncuh susu sy telan calcium tablet je..lgpn time preggy memang kne byk calcium sbb baby da trik calcium byk dr kite..

tak perlu. intake kalsium dari susu yg terbaik dan mudah diserap. pastikan fresh milk atau susu tepung ya. bukan yg tinggi gula.

🤔🤔 amik slh 1 je.. kang telebih kalsium plak.. kecuali dh mmg doc diagnos ada mslh tulang/kurang kalsium

Sy tk amek pn,bby normal je😊