Hai lari tajuk sikit ,sy pregnnt skrg 17w2d..tp saya jdi tak suka pergi keja ..kerja yg 4thun sy kja

Perlu ke sy berenti untuk mntal sy 🥲

5 Balas

kalau sis berhenti n takde masalah lain akan timbul ok je sis nk berhenti.. kalau mcm saya ni tak suka jugak kerja saya sebab terlalu banyak kerja nk kene kejar n tiap hari ada je kerja yg bertambah sampai gugur lah first pregnancy dlu tapi kalau berhenti risau suami tak mampu tanggung keluarga kami sorang2 daripada nk rest mental drpd fikir hal kerja tak pasal2 memikir bnde lain pulak kan.. jadinya saya kerja je tp saya set dalam kepala saya buat mana yang mampu cukup waktu kerja balik rumah rehat xde dah nk ot ke nk stay up smpai pagi ke demi nak siapkan kerja yg tak pernah habis tu, nk kene marah ke apa pun lantaklah.. utk diri sis n baby yg dalam perut tu sis fikir lah apa yg terbaik patut sis lakukan ya

7mo ago

kalau husband pun ok sis nk berhenti then berhenti je sis.. bahaya jugak kalau selalu bleeding tu takut effect ke baby tu nk dpt dah la susah kan.. kerja nnti lepas bersalin boleh cari lain mana tau dapat kerja lagi bagus lagi ok

Sy masa awal pregnancy 2-3 bulan mmg mood mls kerja. tp sy notis kena 3 bulan so fikir2 kalau tender dah dekat due bersalin, sayang pulak dgn maternity leave. Last2 bertahan je sampai la baby 5 bulan keatas baru ok ada semgt semula nak kerja. tp tgk kondisi awak la mcmana, kalau sampai membahayakan kesihatan baby awak blh bncg dgn suami

sy pun kja..tp sbb hdup berdua je dgn laki, tkut nt x kja hari2 d rumah jd boring, kalau ada fmily dekat2 mungkin, tp hdup jauh d bandar..so kja ja la jdnya,, atleast mental ok sik kalau kja sbb bgaul ngn org.. duduk rumah bole jd mental makin time pregnant ni smua sensitif. kwn kja pun fhm

Tak keje lg mental sis. Especially kalau duduk bandar jauh dr parents. Lain la klu dh ada anak ramai meriah sikit kt rumah tu.

Mcm saya ambil unpaid leave 2 bulan. Lepas tu trimester ke 3 saya start kerja semula.

7mo ago

hritu waktu awal² ada mntak unpaid jugak tp dorang tak bg dorang ckap takpa je mc mc or balik awal..lpastu ttba dorang bg warning sb disiplin tak elok kerap sngt mc...tu yg jdi geramm