Lari tajuk sikit

Hi mommies sy nak tanya. Ibu mengandung mmg emosi ke. Sy xtau sy marah ape sgt dgn suami. Jd moody je. Risau plak kt baby.. #firstbaby #jangandibully

14 Balas

Atas org jgk emosi ni. Sebaiknya bykkn istighfar..sbb bila emosi kuat sgt, bnda luar pn sng nk masuk mengganggu. 1st pregnancy sy mcm tu la. Terlalu emosi smpaikan ada hari2 sy nangis teresak2. Smpai mimpi yg pelik2 dan akhirnya sy keguguran. Alhamdulillah kali ni sy dh pandai kawal emosi..xde dh yg pelik2. Istighfar selalu, baca ayat kursi..sblum tdo kebas2 dlu tmpt tdo.

Kandungan pertama sy asyik marah dgn suami. Ada ja benda yg buat sy xpuas hati dgn dia. Dia potong rambut pun sy marah haha. Kandungan kedua sy pula sy suka sangat dgn suami, suka bermanja2 smpai suami sendiri pelik dgn perangai bininya tpi sy xperasaan pula perubahan perangai sy. Pembawaan baby.

sy dgn suami ok...suka melekat kt suami, tgk muka dia...tp klu dgn org lain, slh skit je rsa angin...tgk tv pun emosi, org xnak senyum emosi, bdk2 bising emosi...kdg smpy fikir, dlu aku xmcm ni...skrg jd pemarah pulak

mcm sye mood nak marah tu knkadang je.... tak bole tgok suami dgn fone.... msti nak mlenting...tp time first trimester more pda emosi nak sedih je.... tkde ape pon knkdang tp tber smua bnda jd nak ditangis kan...kikikiki

sama lah, first baby mmg emosi sgt dgn husbnd... hahaha... paling teruk, husbnd gurau dgn ipar pun sy emosi(trutamanya adik prmpnnya-yg blh sy pgl kaka sbb dia tua dari sy) 😝😆😆...

4y ago

lucu dn rasa pelik bila ingt kmbali... 😆😆..

Saya anak first preg masa first trimester tu memang selalu je marah walaupun my husb diam tk buat papa pun Naseb la dia tk amek hati layan kan jela Msuk second dah kurang

Haaa Mcm Sy Xboleh nampak Mesti mood terus bertukar,pantg nampak Mesti Nak Marah muka anak pun dah sme gan ayah 😁😁

Biasa tu pembawaan anak2. Tak kira anak perempuan atau lelaki masing2 memang lain sangat2.

hmm. Min pon sama dulu 😭 tak ada isu pon jadi marah😭😭

Hormon kita masa ni kelaut dalam. Harap suami ampun kan dosa kita. huwaaaaa.