??

Hye semua.. sy sejak pregnnt ni hilang selera makan tp perut sy lapar. Makanan yg sy suka pun sy tak ada selera nak makan. Ada tak yang kena mcm sy?

11 Balas

Sama la saya pun mcm tu, tngok mknan pun sy rasa nak muntah terus, da tu x ble Cium2 bau msakkan😭😭😭😭semua benda sy xble mkn, mnum air putih jer, tp husband marah juga suru mkn sebab bdn da lemah sngt nak bangun pun pitam. Last2 try makan bubur alhamdulillah boleh la masuk bubur tu, walaupun makan sikit2 jer, asal ada mknan. Skrg ni da ok sikit da boleh minum teh suam n biskut kering.

Normal tu sis sbb saya pun pernah alaminya. Klu preggy mmg takde selera mkn sampai lah 5 bulan. Drop berat bdn, letih lesu semua ada. Tapi saya byk mkn buah mcm epal,delima, oren & kismis utk kurangkan mual muntah

Sy pon sama sis, bnda suka jdi xsuka dh sekrang ni.. Bila mkan kjap je ase lapar balik, trasa perut angin je... Tambah plak ada gastrik ni.. Trasa x selesa sgt...

Sama la sis. . Sya pn lpar tpi x dak slera mau mkn.. mkn yg sya sukaa jd x sukaa... Berat bdn pn trun 😂

ya sama . awak try la mkn bubur atau sup panas . saya boleh masuk tu je . pastu mkn buah2

Sya pula berselera jer nak mkn,tengah alahan pun mkn juga biarpun kluar balik..

sama mcm sy.. nk mkan tk lalu tpi perut lapar .. even dah mkan pon still lapar

sama laa..banyak mkn buah and biskut je.xnak perut kosong sangat

samalah sy. smlm check up, nurse ckp berat turun sekilo lebih

sy pn cm ni sis... mkn pn xselera..