Rehat Yang Cukup

Hi mommy's, sebelum nie sy prnah pregnant.. Tapi gugur sbb ada masalah Rahim lemah(bulan 6).. Sempat pregnant 7 weeks sahaja.. Skrg nie alhamdulillah dah pregnant 5 weeks.. Masalah skrg sy ada seminggu tu kena balik kja pkul 1-2 pagi.. Sy nak tnya.. Rehat malam yang secukupnya untuk ibu mengandung sebenarnya mcm mna.. Sy dah discuss dgn company.. Tapi diorang bgtau suruh tido cukup2 pg tu.. Dtg kja lewat sikit.. Cukup kan keja 8 jam.. Maksudnya kalau kja shift ptg tu.. Kena masuk kja pkul 3 / 4 ptg ka..mlm balik pkul 1/2 pagi.. Bagi cukup kja 8 jam

2 Balas

Utk wktu syif mlm, sis mmg kna tdo pgnya tu ckup2. Yg penting ckup rehat dan tdo.

tapi sebenarnya.sebaik2 tido adalah waktu malam