Bleeding pada 6 minggu

Perlu ke saya risau kalau bleeding masa kandungan 6 minggu? Ada tak yang pernah alami masalah ni tapi masih berjaya hamil?

12 Balas

Bleeding tkde ubat.. melainkan bedrest. N keep mind positif. Sy bleedibg at 5week then kuar darah period. Lpas 5 bln bru pregnant blik now da 9 week. No bleeding this time.

sy pun . awal kehamilan mmg akan spotted bleeding. bykkan google yer. kalau risau. refer klinik boleh dptkan ubat kuatkan rahim. alhamdulillah sy dah 24 week

bb sihat ke? bleeding dh stop ke? brp lama bleeding? bleeding mcm period ke? sori tny mcm2. sbb sy bleeding dh nk masuk mgu ke3. preg 6wk. risau..

4y ago

doc x bagi apa2 ubat pun. bikin jiwa kacau😥bru2 ni apoinmen kna TVS. lps TVS tu darah kluar byk. bbrp hari lps tu, sakit perut sebelah kanan yg teramat sangat sampai kaki knan pun rasa krem. pastu keluar lendir+darah cair. darahnya xda berketul. skrg dh x sakit perut. adakah sy dh gugur? sy dh 6wks skrg.

Boleh terus g klinik sis.. Mcm sy pregnent ank no 2, kluar blood spot g klinik dr ckp tu normal.. Tp rezeki takat 14minggu je, sy gugur

Sy pernah bleeding jg before. 5/6w sekali, then 7/8w sekali.. then Sy gugur bulan ketiga. Sbb Sy ambil remeh pasal ni

Sy pernah spotting. Esoknya terus jumpa doktor. Doktor bg ubat kuat rahim utk seminggu. Lepas mkn ubat takda spotting dh.

4y ago

Kalau mcm tu kena pergi jumpa doktor lagi. Tak boleh nk assume sbb kita tak tahu apa jd dlm perut

Klu bleeding terjadi mesti ada yg tak kena tu sis. Better u go to doctor

Pergi jumpa doktor sis... Tu yg terbaik... Takut kita yg stress nanti...

Pape bleeding better consult dgn doktor sis.. semoga sis n baby sihat2 saja

Spotting normal. Bleeding tak normal. Kena pergi hospital check