Ubat cair darah / Aspirin

Normal ke start 12 week doktor bagi ubat cair darah atau aspirin? Biasanya sebab apa ye kena amalkn ubat ni?

8 Balas

Ada banyak sebab yang boleh menyebabkan ibu diberikan aspirin semasa mengandung antaranya ibu yang ada darah tinggi, sejarah keguguran, masalah buah pinggang, kecil dari usia kandungan dan sebagainya. Untuk sebab khusus untuk puan, puan perlu bertanya dengan doktor yang merawat puan.

Sebelum awak makan cuba call nurse dulu kenapa awak perlu makan ubat tu. Awak bila pregnant ni kena byk2 tanya nurse/doc kenapa begitu kenapa begini utk awak tahu keadaan awak & pregnancy awak

Awak perlu tanya nurse/doc kenapa ada ubat berkenan. Ataupun masa ambil ubat di farmasi awak kena tanya ubat sekian2 utk apa. Biasanya dorang takkan bagi ubat sembarangan utk ibu mengandung.

Sy mmg ada hypertension sblm pregnant. Doc bagi aspirin sbb dia kata nk lancarkan perjalanan darah ke uri & untuk elak ada darah beku semasa pregnancy

saya pun dapat n doc suruh makan start 12 week nnti.. saya pregnant kembar so sy assume sbb tu je

sy prenant kembar , doktor ada bagitahu akan bagi ubat cair kan darah

Awak pregnant kembar ke sis? Selalu yang kembar doc akan bagi ubat ni

awk ada mslh kesihatan?

8mo ago

cuba semak dkt dlm buku pink tu...ada bahagian penilaian warna tag tu...mesti ada tick kat mana2 selain obese. sbb sy pun obese (bmi 32) tp tag hijau.