Kembung perut

Peritnyerr rasa bila mlm je rasa tk selesa perut kembung rsa lapar memanjang, klu boleh setiap saat nk kena sumbat mulut ngn makanan😅bukan sebab alahan tp sebab lapar..perut rasa berangin .. ada tak yg mcm sy..sy tgh pegnen 9weeks 2days..

12 Balas

Sama mcm saya. Tkde alahan tapi kembung sangat perut. Asyik kentut je lepas tu rasa sebu sepanjang masa. Lambat sikit makan dah start rasa mual sbb perut kembung

sama sy pon mcmtu..9w jugak..asyik rasa lapar je...wlupon br je lps mkn tp rasa mcm xmkn lg..kenapa ye mcmtu...ermm pnt jgk nk kne cr mkn je sllu..😅

Sama macam saya xde alahan tapi berangin sampai senak, especially malam nk tido asik kentut asik nk muntah tp kuar air liur je sbb angin😂

sy sediakan biskut oat utk sy mngunyah bila lapar 🤣🤣 skrg dh 10 week dh mkin kurang rsa lapar tu.. klaubx asyik menggigil lapar sgt2

1y ago

enjoy je la lyan peel pregnant ni smpai hilang rsa lapar tu nnt dia timbul plak hat lain bila msuk trimester ke dua 🤣🤣

Sama lah macam saya. Perut rasa kembung. Sakit pinggang jugak tapi loya tak ada pun😂 orang pelik kenapa pregnant tak loya 🫠

dah mkn rasa gelisahplak knnnnnn .mengalaminyaaaa ryte nowwwwww . loya,lapar ,kembung .semuaaaaaa nk ngisssssss🤧

sy pun macam ni juga.. sy minum air bancuhan arabic gum. alhamdulillah lega rasa perut kembung dan pedih ulu hati.

1y ago

sy suruh asben beli gaviscon utk preggy mom pnya sbb rsa tk selesa sgt..

Sama! Saya 9w3d. Tapi memanjang rasa lapar. Alahan tak ada lansung. Mulut ni asyik nek mengunyah

same mc sy rasa kembung je perut memanjang nk tido x slesa..padehal dh lepas mkn dh haha..

1y ago

kan..enjoy your pregnant. awak mengandung ank first ke ..huhu

Hehe kalau awal kehamilan saya tak selera sangat makan. Masing² berbeza pengalaman sis.

1y ago

Cuba makan macam biasa means kalau tak makan nasi makan mee as long makan even small portion tapi kerap.