Kenapa Kenapa Kenapaaaa

Period lewat 18 hari, cek upt negatif ? sebelum ni on time je ?

8 Balas

Maaf kalau sy bercakap ni ye. Maybe sis lg lama TTC. Tu rasa frust kan? Jangan stress dan terlalu pk "oh aku lewat period. Aku mengandung ni" minta tlg sgt² jgn pk cmni. Bila sis pk cmni tu yg sis rasa sedih bila cek upt -ve. Relax. Maybe hormon. 1 je. Selagi sis tak period. Akan ada kemungkinan sis pregnant. Tp mungkin terlalu awal nak cek. Tak smua org dpt detect upt positif awal². Hcg dlm badan kita ni berbeza² sis. Tggu hujung bulan cek smula. Sy pernah merasa sis. 45 hari sy lewat. Tp sy cuba kawal emosi. Alhamdulillah period turun selancarnya. Lepas sebulan tu bru sy lekat. Papepon sis kena sabar. Tenang. Sbb hormon tiap bulan tak sama.

4y ago

btl...sya hri tu dmm,bru lwt period brpa hri,doc check upt negetif..sya ok ja,just fikir hormon sbb bru nikah,selang seminggu sya sja2 check upt..tgk2 double line..alhamdulillah skrg 3bln..rzki..Allah tahu wktu bila sesuai untk kta pnya rzki ank..cuma ingt..ALLAH MEMBERI TEPAT PADA WAKTUNYA.😊

Mslh hormon tu sis..kekdg stress byk mikir pn leh jd gitu juge..klu x try g jmpe doc pakar wanita..consult n chck jika ada mslh lain mcm cyst ke..fibroid.ke..yg kita tak tahu

Selagi xperiod,ada hrpan utk pregnant..dlm pengharapan jgn stress2..try cek guna upt clear blue plak..stress2 bole buat hormon xstabil..

Buat ape la nk tnsion2..da xde rezeki.byk doa je la

Sabar ye sis. Kadang2 sbb hormon terganggu.

Hormone.. Jgn stress Benda2 camni..

Doa byk2, inshaAllah ada rezeki

hormon lepas kawen berubah.