Adakah anda selalu perhatikan apa yang si kecil masukkan ke dalam mulut?
Voice your Opinion
Ya, sentiasa
Tidak, susah nak perasan
Persekitaran bayi selamat

16296 respon

38 Balas

baby pnah mkn catalog giant.menakutkan msa dia sembelit cek pampers ada catalog giant dan boleh baca 1 1. kedua pnah gigit plastik dkt teddy bear, sama juga jmp bahan bukti dlm pampers..walaupun fully housewife masa tu masih sempat dia masuk mcm mcm...sdangkan susu cap gantung ni la yg sedap dan bkhasiat..hahaha...bila besar lain pulak ragam... mcm mcm la.

ank yg ni semua benda nk masuk mulut..umah mmg sentiasa kemas vacum.n mata ni sentiasa tgk kot ada bnda² yg bahaya..risau sgt²..ritu bateri remote tgk npe diam.alih² mkn bateri.mgucap mamanye..ALLAHU..kesabaran mama kn tinggi😅😅

kalu boleh apa yg d capainya terus nak masuk ke dalam mulut..sy risau,kalu nk tinggalkan die dgn kakak abgnya..kadang2 tengok mulut die pelik mengunyah tu,terus pergi tengok...eeee ngisauuuu betul laaa...

Tadi baru masuk benang dr perca kain dlm mulut, korek2 da ilang..mmm semua benda nk masuk mulut, semua brg2 da kene letak ats, tido pun x guna katil da..asik nk memanjat jer

Semua nk masuk mulut, pew yg nmpk, selgi xtido,, mmg pantau dgn teliti risau jugak sbb dh pndai mngutip,, nk masak ayah pulk ambik alih, sellu egatkn ayah.. Tgokk bby buat pew...

Alhamdulillah syukur... Sepanjang pemerhatian sy, akmal Nabil xkutip makanan... Tp kutip bnda lain tuk msk mulut.

sebab anak bukan jenis mengutip dan bubuh mulut .. nampak sampah, dia terus cari tong sampah

ya sbb c kecik mmg suka masukkn bnda dlm mulut..c abg plak suka main mainan letak merata

kadang tu anak dtng kat kita sambil mulut kemam, dah tau da ape pulak dia mkn kalini😑

stakat ni anak cuma masukkan 2 benda je dalam mulut, jari dgn kain. esok genap 7 bulan