Bagaimana perasaan anda bila pertama kali tahu anda mengandung?

Voice your Opinion
Teruja sangat
Gementar tapi gembira
Terkejut betul
Sedikit takut

1279 respon

19 Balas

terkejut sgt sebab tak ready masih planning lagi baru setahun, suami pun memula mcm tak boleh terima lagi sebab kewangan masih belum stabil dgn dia baru diberhentikan kerja. Lama2 alhamdulillah dengan kehadiran baby dalam rahim ni, rezeki suami dapat kerja baru yg lebih baik, saya pun dapat diserap jadi permanent. Akhirnya masa kandungan hampir 4 bulan suami boleh terima sepenuhnya dan sentiasa fikir positif. Skrg dah 34 weeks. Suami sentiasa ada disisi bantu saya buat kerja2 rumah sepanjang pregnant. Syukur alhamdulillah. Doakan saya dapat bersalin dgn mudah dan selamat🥰 #firstmom #2yearsmarriage

Teruja, gembira sebab ttc 7tahun🥹 Tapi dlm masa yg sama xprnh heboh di sosmed atau status ws, cuma family & kawan terdekat sja tau sebab jaga hati kwn2 yg masih ttc. Semoga yg masih menanti cahaya mata, akan termakbul doa mereka utk mempunyai cahaya mata✨ Aamiinn🫶🏻

1mo ago

Aamiinn🫶🏻✨

Terkejut + Teruja Sebab Benda Tak Sangka ! 😂 Memang Merancang Nak Ade Lagi, Itu Pun Ambek Masa 2 Tahun Lebih Menanti Insan Baru, Alhamdulillah, Cun² Dapat Test Positive Selepas Celebrate Birthday Dengan Suami Sama² Bulan 2 ❤️ Alhamdulillah, Sekarang Dah Masuk 28 Minggu, Anggaplah Ini Hadiah Birthday Untuk Saya Dah Suami Yang Paling Special Dari Hadiah² Yang Ada ❤️

teruja dan terkejut sebenarnya sampai buat upt 5kali nak make sure. sebab 6tahun kahwin tak pernah pregnant. 5kali upt pon tak pernah. pergi scan rupanya dah ada kantung. sudah 2bulan dlm rahim. terharu giler! encik suami dgn mak mertua paling excited. Alhamdulillah pernantian selama 6tahun kini menjadi nyata. doakan malaikat kecil saya lahir dgn selamat ya.

awal2 takut tapi Alhamdulillah skrg sudah happy dan fikir positif insyaAllah, alhamdulillah Allah maha mengetahui walaupun dalam masa skrg diuji dgn masalah kewangan tapi semuanya berjalan dgn lancar. hanya kawan terdekat dan family2 shj yg tahu. tk pernah post dekat ws / ig walaupun dah masuk 26 weeks

Saya TTC 14tahun. Memang terkejut sangat. Dulu masa mula2 kawen selalu lar check. Tapi kecewa. Doc kata ada masalah PCOS. Doc kata memang takleh mengandung. Tapi doc kata kalau nak sihat, kena diet. Tak buat pon diet lepas tu. Tahun ni baru diet. Sempat 2bulan je lepas diet. Alhamdulillah terus lekat.

1mo ago

same la kte.. lpas diet joging dlm 2 bln trun 9 kg trus lekat.. ttc 9 thun..

Saya excited tapi takut jgk. Sbb tahun lepas anak sulung saya mati dlm perut semasa usia kandungan 29weeks 🥹. Tapi alhamdulillah sekarang saya mengandung lgi, usia kandungan 7weeks lebih. Semoga anak saya sihat dan selamat, saya boleh jumpa anak saya.

4w ago

Sbb kuman kucing😔 mula2 mcm tak percaya tpi rupanya bnyak jgk kes2 mcm saya ni. Lama2 saya redha. Skrg nmpak kucing pun saya xpegi dekat. Saya cat lover tapi terpaksa jauhkan diri buat masa skrg

Alhamdulillah, happy bila tahu mengandung lagi selepas 4 bulan yang lepas, cuma trauma sikit sebab pernah keguguran dalam usia kandungan baru 7 minggu, tak sempat buka buku pink.

Terkejut sbb penantian 5 tahun.. ttbe ade malaikat kcil dlm perut..tu pn dpt tahu da 3 bulan prgnant..alhamdulillah ya allah🤲

Excited sebab dah lama tunggu zuriat ni. Hanya Allah je yang tahu