susu utk ibu

penting ke susu utk ibu mengandung ya?

6 Balas

Susu tinggi kandungan kalsium & YES sangat penting untuk ibu dan juga untuk membantu perkembangan baby terutamanya tulang 🙂 TAPI take note! Jarakkan pengambilan kalsium dgn vitamin2 lain sbb susu @ kalsium, akan ganggu kualiti penyerapan vitamin2 lain bila ambil serentak. Jarakkan sekurang2nya (2jam +++). Lagi satu, sebaik2nya elakkan minum susu yg tinggi kandungan gula ye. Takut nanti terlekat “kencing manis” waktu pregnant. Mcm saya, slps lunch (3jam), saya ambil dulu supplement kalsium. Sblm tidur baru minum susu 😬

penting, tapi xsemestinya amik susu utk dapatkan calcium. kalau xsuka susu maybe boleh je ganti benda lain..sy pun xminum susu. sebab malas. makan vitalea shaklee je. and ada beli pil calcium ostematrix. alhamdulillah skrg dah 28weeks, first pregnancy, malam2 mmg xde cramp kaki pun. setakat ni kaki pun xde bengkak lagi

nnti bila kandungan dh besar terasa sakit gigi sbb kurang kalsium. sy mmg minum susu tp jenis skip. kejap minum kejap takde. sekali 5 bulan terasa sakit gigi. xde berlubang apa pon.

3y ago

ooo ingatkan susu ibu mengandung je boleh. alright. thankyou sis sudi reply 🥰

penting sis... saya minum 2 kali sehari...pagi dan malam...untuk kebaikan ibu dan bayi

minum susu HL

penting sis.