Susu Utk Ibu Mengandung

Salam semua. Boleh suggest susu ibu apa yg terbaik utk consume masa mengandung ya? Dan brand apa kalian suggest? Susu kambing boleh tak?

15 Balas

Susu everyday. Susu kambing boleh je tapi ikut body. Macam sy nak amalkan susu kambing dr awal kehamilan tapi badan tak terima. Lepas minum mesti ada brown spot. Sy ingat bukan kerana susu kambing. Esoknya minum pun still ada lagi brown spot. Risau jadi apa apa, sy stop minum susu kambing. And lepas dari tu Alhamdulillah takda lagi brown spot. Now dah 38 weeks. Alhamdulillah baby sihat dan aktif kat dalam belum nak keluar 😂

Sy guna susu kambing,susu dutch lady,yg penting susu.. tp bila amalkan susu kambing..kuning anak sy kurang... Waktu lahir 176>139>79 pastu 1mggu je dah kena suru stop check 😁 tp mgkn lain org,lain bdn kan😊

Susu Farm fresh, kurma 😋 Kadang-kadang minum yg chocolate. Tapi chocolate ada gula. Yang kurma x ada gula

Sy mnum susu kambing dr awal pregnant..rasa mcm dr 6-8 weeks cmtu smpai skg 5bln..brand karihome.. sedap..

Boleh jerr susu kambing,,sy minum susu kambing lazz..ad campuran kurma 👍😋 sodapp...

Susu has utk ibu mengandung banyak jual di pasarraya..kalau susu yg lain2 pn ok.

Susu tepung salic goat.. susu tepung fernleaf full cream.

Sy selalu Susu hl sb ada tambahan acid folid dalam dia

Sy minum susu hi goat je sis. Alhamdulillah hb okey

Saya susu everyday..till nw 12weeks