Anda ada alami peningkatan selera makan sepanjang kehamilan, Ibu?

Voice your Opinion
Ya, meningkat sangat!
Meningkat sedikit sahaja
Tiada perubahan

812 respon

32 Balas

saya cepat sangat lapar.. semua banda nak mkn. tpi bila dpt, sesuap dua suap dah taknak..

Saya selera makan meningkat sikit saja dari segi kuantiti saja, tapi jenis makanan tetap sama, ayam apa semua makanan yg saya gemar dah tak selera. 🥺

menurun.. perut slalu rs lapar.. tp tiada selera mkn.. mkn hny utk hilang kn lapar..

2mo ago

Suka makan biskut or mengunyah..

sangat meningkat. pantang nampak makanan. baru 2 minggu lepas jumpa nurse skali timbang dah naik 1kg 🤦 risau pulak jumpa nurse next apptmnt

2mo ago

samaaaaa😂risau seminggu naik sekilo berat hadehhh

Nak kata naik pon tak juga. Tapi ok sikit dari haritu. Cuma still tak berapa selera. Berat pok tak naik

teringin itu ini tpi bila dh beli xlalu makan pn. sikit je jamahnya. nk termuntah rasa. tp telan je sbb xnk lapar

2mo ago

Sama . Beli2 pastu nk telan je dh kembang tekak 🥲 last sekali xmkn pon sbb takut bila paksa nnti muntah, hurmm

Menurun, nasi mmg takleh mkn langsung. Hanya bubur dan mggi je ataupun bihun2 gitu. 🥹

2mo ago

sy mkn goreng atau mkn mggi mcm biasa. suami sy pun tak bg ugk sbenarnya. tapi itu je mknn yg boleh sy telan. tapi slalunya mkn separuh je. takleh mkn semua nnti terkeluar balik.

menurun..mkn nasi tak lalu,tapi kalau dpt tomyam laju habis

2mo ago

kann setakat ni tomyam je yg mampu menyelamatkan rasa lapar..haha

Lapar tapi kadang nak makan pun malas. Tapi berat tetap naik😔 mungkin berat angin hahaha

dah 18 weeks .. masih takde selera makan .. berat badan pun turun .. ada tips tak ibu2 ??