loya

Pening en.somi melayan tekak isteri...dh beli mkn sesudu je?

loya
21 Balas

Sy dulu teringin makan mee goreng mamak. Balik rumah terus muntah. Dari situ dah tau dah x boleh makan yg berminyak. Nampak je yg bergoreng terus rasa kembang anak tekak. Bila tanya nurse, dia pun pesan yg sama. So sepanjang kena alahan memang elak makanan berminyak. 😊

5y ago

Yelah sis tekak ibu mengandung ni mcm2 nknye...🤭

normal sis, sy pun tak jumpa lg apa makanan yg sesuai dgn tekak sy. Semua benda tak lalu. 😩Berat dah turun 5.5kg dah within 1 month. harap² masuk 2nd trimester nanti berkuranglah loya n tak lalu mkn ni.. sekarang baru 9weeks.

5y ago

Samelah sis 9minggu...xpe sis slow2 ye...syepon xsmue boleh masuk tekak ag...kne amik masa...😊...

geng la. kita nak makan lepas tu da beli makan sesudu je.. terus bg suami.. dia pandang atas bawah atas bawah je. haha td beria nak.. lepas tu makan nya sikit 😂😂

5y ago

Hahaha suami Sye bebel...dsbbkn Sye die naik berat badan 😂

Sebaik nya elakkan makanan berminyak puan.. Sebab tengah loya makan makanan berminyak lagi lah loya.. Tapi kalau dah teringin apa salah nya.. ☺️

Sama lh mcm sy sis... Pergi kedai mkn order naci dagang pebret sy...pstu mkn semulut 2,dh xnk dh... Hbs mknn pebret dh jd xsuka sbb loya. Trseksa rase😂

5y ago

Tulah mknn pebret smue campak tepi sis...maknn yg xsuke boleh jadi suke...tekak baby lain mcm😂

Itu lerrr namanya mengidam...dah dpt sesudah automatik akn stop sendri...pelik tpi benar. Selalu jdi dgn ibu2 mengandung yg lain...

5y ago

Kan... nasiblah suami paham...🤭

sy 10weeks nasi taknak makan , benda bergoreng lagi taknak . nak berkuah jerr . mi sup dah jadi fav 😂

hahaha sama la kite🤣 skg ni beli makanan satu bungkus je.. sbb saya jenis mkn satu sudu kenyang..

sama! ahahaha. kadang paksa juga. kalau dia tak berminyak sgt okay ar. dia loya sbb banyak sgt minyak kot.

5y ago

Aah sis betol2...minyak die bertakung bawah mee tu...nk masuk mulut pon dh loya,mkn ckit wat syarat sbb cik somi dh belikan 🤭

Jgn mkn sayur kubis.. sbb menyebabkn angin dlm bdn tu yg slalu loya rsa nk muntah

5y ago

Thanks sis...😘