Adakah anda menggunakan penghalau nyamuk pada bayi?
Voice your Opinion
Ya
Tidak
Kadang-kadang

11661 respon

38 Balas

tidak since ank sy G6PD.. penggunaan ubat nyamuk buat sy jd takut since dia terang2 tidak boleh bau ubat nyamuk spray ridsect, jenis gelung..stakat ni kalau dia kena gigit nyamuk sy cuma guna minyak TYT sahaja utk sapu.

saya jenis nyamuk suka gigit and tinggalkan kesan... so saya dah ready siap2 untuk anak.. pakai patches nyamuk atau paling mudah guna minyak telon yg ada serai wangi.. risau ada kesan nyamuk macam saya..

sy guna bugs away spray dr tasneem naturel..bahan natural slmt utk bayi. xde GMO/ DEET.. kalo brminat, sy ada jual ni link www.wasap.my/60132299763

tak.. saya pakai kelambu.. sebab anak saya yg first exzyma.. jadi sy jd paranoid kalau pakai ubat nyamuk.. adakah dia sesuai atau tak

anak saya memang xboleh dengan nyamuk. bila kene gigit terus naik merah bintat..lpas tu tinggalkan bekas

2mo ago

sm dgn ank sy. abis tgn kaki dia berbekas2 kesan nyamuk. Skali kena berminggu gak nk betul2 surut bengkak gigit nyamuk tu. bila blk kg je mulalah dia dpt 'hadiah' xbest tu.

kalau keluar pergi tempat Banyak pokok pakai yg tampal. kalau tidur kat rumah pakai kelambu je

Saya pakai ubat nyamuk yg jenis letrik punya. Yg tiada bau bahan kimia. Sbb anak saya g6pd.

tak, sbb saya sendiri alah dgn asap ubat nyamuk ...tak suka bau yg jenis sembur...

Ya. Sy guna electric punya ubat nyamuk. And mosquito repellent spray. Anak sy G6PD

Try to use electric raq to go through the room before sleep