Adakah anda menghidap GDM ketika hamil?

Makanan pengganti gula: <a href='https://my.theasianparent.com/pengganti-gula' target='_blank' >https://my.theasianparent.com/pengganti-gula</a>
Voice your Opinion
Ya, pernah
Belum pernah

1344 respon

27 Balas

sy mkn ikut suka. dh lapa nk buat mcm mana. kita susah bkn org nk tahu, jaga diri sndri je la

tengah gdm, tp tulah susahnya nak control makan bila nafsu makan ni semua benda nak telan, hurmm nak buat macam mana skrg ni 33weeks

saya amalkan jus mamariam. alhamdulillah gdm saya oke 👌😊. alhamdulillah dah masok 37w 1d, makan tak dek cut2 Pon.

sy ade kncing manis sebelum prgnan ..now 19minggu prgnan anak pertama 3tahun lebih menunggu zuriat..

ya tengah alami sekarang ni, dh on ubat, dh on insulin tetap gula kejap tinggi kejap rendah😔

2y ago

semoga Allah permudahkan urusan kita ya.. harap semua selamat.. aminn🤲

anak pertama hingga ketiga ok. anak keempat sangkut gdm sebab faktor usia😅

Anak 1st Gdm on Diet Control.. Now anak 2nd.. Gdm on Insulin + Ubat..

anak sulung ni awal2 dah sangkut 😅😅

2y ago

sama laa, terseksa rasaa. takleh suka2 hati makan🥺

ye sy dgm on diet..38w1 dah..sngkut mase minum air gula yg ke 2

alhamdulillah tidak pnh mngalaminya