zincofer mmg kena makan 2 jam lps makan ke?lps makan ubat kena gap 2 jam lagi?tak tahan la 4jam xmkn

pengambilan zincofer buat saya makin loya, bloated dan nak muntah

2 Balas

Makan 2jam sebelum sarapan atau makan 2jam sebelum makan&tidur. Yang penting ambil masa perut kosong. Zincofer memang tinggi iron sebab tu ramai yang akan rasa mual, loya, sakit kepala lepas makan. Nanti boleh bagitahu nurse/doc, mereka akan tukarkan ubat yang sesuai.

2y ago

tq respon. lagi sebulan baru next checkup. mual mcm dah nak okay, bila start makan ubat ni mcm makin teruk

Mkn sblm tidur.

2y ago

dah cuba tapi tak boleh tidur perut bergelora then end up muntah