Adakah anda mengurangkan pengambilan gula ketika hamil?
Voice your Opinion
Ya, saya kurangkan
Tidak, sama sahaja

5897 respon

18 Balas

selepas di sah kan tinggi gula masa mengandung ,lepas bersalin saya memang kurangkan gula kekadang tidak ambil lansung tetapi dlm badan kita mesti seimbang

Sebelum pregnant pun sy mmg jns yg sentiasa jaga pengambilan gula dalam pemakanan jadi ketika hamil saya terus kekalkan tabiat tersebut.

saya suka makan dessert tapi sejak pregnant memang tak boleh nak telan makanan manis sangat. alhamdulillah bantu untuk kurangkan pengambilan gula

3w ago

samalah saya pun mcm tuh jgk. sblm pregnant kt rmh mesti ade je kek coklat atau dessert. time pregnant langsung tak heran nk mkn manis.

sy lbih suke mnis buah dr mnis sgt..xbole mnom msti kna selang dgn air putih..mknan yg mnis pon sy xbole..klo mkn tros mnom air putih

Saya biasa guna 1 sudu teh saja itupun nak kurangkan lagi macam mana 😅

Sy mmg x brp sukakan manis..ckup setkat mnis2 buah....

b4 pregnant pun mmg x ambik gula sgt... jd biasa je...

Gdm. So kena elakkan pengambilan gula

Tidak, sama saja. Alhamdulillah tiada gdm

nope.. tpi i have no problema though.