Selamat Bersalin 37 Minggu 6 Hari

Pengalaman melahirkan baby boy seberat 2.65kg pukul 7.17 pagi. Moga jd anak yang soleh.. Masok labour room pukul 1 petang semalam.. Hari ni bru die nak keluar.. Pengalaman sy lahirkan die Dipecahkan air ketuban pada bukaan 2cm Masuk ubat melalui air utk rangsangkan kesakitan..tambah skit nak bersalin Cocok epidural utk tahan sakit. Korang jgn ambik.. Sakit nnt.. Azab die hmm Masukkan tiub kencing Korang tau x.. Aku normal je. Tp proses mcm nak oprate je.. Dh tu last last 6.30 pagi td br ase sakit setiap minit.. Dan vacum jugak anak aku..tp xfull la.. Die sedut dr 8cm ke muka pintu je.. Dh tu aku teran la.. Janji anak sihat.. Jahit terlalu banyak sbb luka terlalu banyak.. Moga koramg lak dimudahkan urusan..

7 Balas

Congrats sis. Mcm mne kite xnk amek epidural tu? Sy ni mnggu hri jw due 11/11 ni. Ank prtama. Ada tips pape tak sis? Utk push ke apa ke utk mommy yg first time?

5y ago

Yea.. Epidural die terhad.. Itu pun terpilih kes je kt kerajaan.. Die xnak kt sakit.. Sbb proses sy bersalin makan masa yg lama.. Lebih baik jgn ambik. Jika xda masalah apa apa.. Biasa la bersalin mmg akan sakit.. Tetap sakit.. Kena tahan skit je demi anak..

Alhamdulillah sis. Selamat berpantang

selamat berpantang🤗

Alhamdulillah

Tahniah sis

Congrats!

Tahniah sis alhamdulillah..janji semua selamat..selamat berpantang❤