Fasa tumbuh gigi

Penat ye bila anak baru nak tumbuh gigi. Makan nasi taknak. Susu kurang. Nangis je 24jam. Nak bdukung je. Malam2 nak tidurkan pon payah. Gilir2 dengan husb dukung die bagi die tidur. Tapi die die terjaga balik start nangis balik. Adoi laaa. Dah seminggu macam ni. Anak pulak ada eczema asyik nak bgaru je kalau nangis. Mak die pulak yg penat letih 🥲😢

3 Balas

sabar yaa sis, anak saya dulu mcm tuh, tumbuh gigi kedua pun sama merap teruk. naik yg ketiga n seterusnya baru dia okay. kalau anak da makan, bagi dia teether or makanan sejuk ,bagi dua selesa nak makan.

Anak sy tgh fasa tu sekarang..da 2 hari camtu tp x sure nk tumbuh gigi ke apa.. hari ke berapa baru kita tau gigi nk tumbuh?

try bagi teether yg sejuk(masuk dlm peti beku dulu)