BABY NAK TUMBUH GIGI

Siapa ada pengalaman anak tumbuh gigi Kalau baby nak tumbuh gigi ni memang meronta2 ke nangis sampai naik merah muka . sekejap nangis sekejap happy balik. Pening dibuatnya 😅 Dia demam , harini dah kebah dah tapi start pg tadi dia nangis meronta2 tu . Semua tak nak . tangan asyik masuk kat mulut je . lepastu ok semula . Nanti dia nangis semula 😪 Dah bagi Gripe Water pun sama je . Baby 9bulan Girl #pleasehelp

2 Balas

normal, memang ada sstgh baby akan jadi cranky. you boleh try bagi finger food, buat homemade ice cream, bagi sooth gusi tu. teether (kalau ada) boleh sejukkan dulu pastu bagi dia gigit2.

cuba offer makanan sejuk dkt baby. sbb baby tengah gatal gusi. contoh susu yg disejukkan, home made ice cream, buah yg disejukkan/dibekukkan