Loyaaa tekakk

Penat laa asyik rasa loya, lapar je tiap masa tapi tak tahu nak makn apa. sebelum makan loya dah makan pun loya. Tapi loya je tak muntah pun, tak sedap perut. 7w pregnant sape kat sini sama macam sya? #firstmom #firstbaby

30 Balas

jgn la mengeluh sis. ni baru sikit. lagipun kita yang sanggup nak mengandung. alahan ni nasib je kalau tak kena. kebanyakan mmg dpt. sabar lah ye, sekejap ni akan berlalu. cuba cari makanan yg boleh makan, sikit pun takpe. try & error. nanti buka buku ckp dgn doktor nak ubat mual/tahan muntah. Insha’Allah membantu.

1y ago

betul. tak jumpa lah rasanya yg mmg lancar sepanjang masa. mesti ada masalah tak awal, akhir. kita bawa nyawa & manusia dlm perut kita kot. benda yg tak terjangkau dek akal kalau fikirkan. & yes, ujian demi ujian akn hadir. yg penting kita kekal positif & enjoy the pregnancy. konfem nanti rindu☺️