Loyaaa tekakk

Penat laa asyik rasa loya, lapar je tiap masa tapi tak tahu nak makn apa. sebelum makan loya dah makan pun loya. Tapi loya je tak muntah pun, tak sedap perut. 7w pregnant sape kat sini sama macam sya? #firstmom #firstbaby

30 Balas

nk mngdung kite kna hadap la ape2 demi nk ank...loya,mntah,smua tu mmg alami...ksian bby dlm prut...bru 7w dh mngeluh penat...nnti duk gendong perut besar lg...adk sy sme la kwen awal umur 21...tgh prgnant asyk mngeluh je...kna bebel la..sndri nk ank xelok mngeluh...nnti mkn ubat tahan mntah je la..mntk ngn dktr...

Nme pun alahan sis, hadap la dengan tenang. Sy pernah mlalui fasa sis. Tp sy loya beserta muntah. Takde selera mkn. Kdg terasa mcm mgeluh, bila fikir balik. Aku yang nk anak. Aku kne hadap jugak bnd2 mcm ni. If kita mgeluh ibarat kita ni nk ank tp tak sgp nk lalui fasa tu. Kjp je tu, 4 bulan nt oky da

been there done that..Allahu taknak ingat la..sekarang 22week dh ok dah,boleh makan,boleh masak dan berat pun naik..sis sabar yer..mmg kena kuat dan tabah..sy pun mmg sampai menangis laa hadapi fasa tu..nanti slowly akan ok..biasanya 2nd trimester semua akan pulih dan sis dah bertenaga

Sy masa ank sulung mual muntah smpai 9bln.. alahan kuat org kata bby girl.. betul la girl.. skrg tgh pregnnt 2nd child.. bru lpas fasa alahan 3bln.. baru ada selera.. beza dr yg 1st.. smpai warded..kedua ni better

sy alahan dr awal . 7bulan stop kejap n skrg 8bulan sambung lagi. Kdg nak nangis tp mungkin ni yg terbaik utk kesihatan moms n baby. Allah bg yg terbaik kan. 🥰❤️ xsabar nak jumpa baby.

saya dlu mcm sis jgk..asyik nk makan tp xtau nk makan ape sbb loya..tp xmuntah..bila xmakan lapar..da makan perut sebu..sis kena tahan je k..insyaAllah masuk 2nd trimester akan okay..😊

sama sya pun loya tp kdg muntah kdg tak..sntiasa lapar,lpas mkn loya😅anak first xda rsa apa2,smooth je..yg k2 ni..loya2 rasa..btul la org kata lain anak lain pngalaman..tp enjoy je😂

rezeki dpt zuriat.. kne lh hadap moment pregnancy ni... bru skjp tu, sy dlu anak first start dpt tahu pregnant smpai nk bersalin still muntah pagi siang mlm smpai bdn kurus kering...

Sama mcm sy sis tp Kita Kena bijak atasinya mcm sy setiap Kali sy Rasa mcm Tu sy akn kawal permakanan sy n mkn benda yg berkahsiat..kadang sy akn ulam buah untuk elak Rasa loya

same la mcm sy rase kn skrg nie nk mkn ap pon tktaw la . nk mkn nsi tkleyh terime sgt tekak nie . tk smpai 5 minit lapa lg . tp tkpew la demi bby ap pon bleyh in Shaa allah