Hai☺️ , ada Tak kat sini tahu cara buang angin kat perut (pregnant 5week) perut Rasa Tak selesa sgt

17 Balas

elak mknn pedas & berminyak, lebihkan mknn yg mengandungi halia untuk mudah buang angin dlm bdn. 1st tri mmg akan rasa slalu kembung perut. kalo boleh jgn tgu lapa betul baru nk mkn. setiap kali mkn kena sikit2, tp mkn kena kerap. kalo tak lalu mkn, loya, minum air lemon suam @ sejuk. jus oren pun ok. buah tembikai sejuk pun sesuai utk isi perut yg lapa tp loya.. tp kena jugak la gantikan mknn protein lain.

3y ago

Ye btl..sy buat mcm nilah..Kdg2 terbabas jugak mkn pedas sb mmg peminat mknan pds2..tp lps mkn trus xleh tdo..org yg Sedia ada angin sblm hamil bila dah hamil lg teruk angin..sy ari2 nangis😓😓😓 Alhamdulillah 17w sudah..angin dh kurang.

I went to see doctor masa rasa tak selesa perut. Rupanya kembung. Doctor bagi ubat cecair untuk diminum. Keluar terus angin. Selesa betul bila kentut. Alhamdulillah, mmg selesa terus lepas tu. It's normal untuk dapat kembung and gastric during 1st trimester of pregnancy.

3y ago

Eviline syrup & lactul syrup. Lactul syrup tu yang buat buang angin je and lega.

normal, sy dlu smpi pg hospital sbb perut angin n tk blh nk buang angin.. sakit sgt.. doktr bg panadol lps mkn ok, tp bila dh blk rumah sakit blk, lst² mkn gaviscon.. alhamdulillah ok

sec pregnancy saya punya perut kembung/berangin teruk sangat. just minum air teh halia je. tu pun kurang, tak hilang semua. tapi jangan minum selalu. tak elok sangat utk preggy

normal 1st trim, kerap la sendawa or buang angin😁 Jgn mkn benda yg berminyak, bnyk sgt. Nnti lagi kembung or akan pedih hati🥺

sama la.. berangin je la badan saya. keluar masuk toilet hajat nk buang angin tapi tak jugak😢. 5weeks pregnant jugak

Saya mengalami perkara yg sama. Terpaksa tahan je. Dah makan angin, tak makn pun angin. Semoga mummy mummy kuat 😇

letak minyak angin sikit je tengah tengahantara perut ngan payudara tu..kurang lah sikit angin

Tahniah mommies. Jaga kesihatan dan baby taw. Mudahan saya ada rezeki dapat preggy twin 😍

saaammaaaaaa 🥴🥴🥴 nk baring tido pun susah..paling teruk waktu mlm..😭