Jika anda mempunyai pembantu rumah, adakah anda akan membenarkannya tidur bersama anak anda?

Voice your Opinion
Ya
Tidak
Mungkin

2541 respon

14 Balas

Tak bagi sebab ada pengalaman buruk. Pembantu rumah mak cik saya yang belum berkahwin dan tidak mengandung pandai-pandai menyusukan adik sepupu saya dengan puting dia sendiri dengan alasan bayi tidak berhenti menangis 😡 pengalaman kedua, ada kenalan saya berkerja sebagai pembantu rumah pun sama memandai-mandai menyusukan anak majikan dia dengan alasan baby tu asyik selak-selak baju nak menyusu, so dia bagi je lah budak tu rasa. Eh geram pulak!!

3y ago

Ya memang gila, kitorang sampai sekarang tak pernah ambik pembantu rumah untuk stay rumah dah, just pakai service kemas rumah, lipat baju then habis kerja balik. Trauma.

Tiada pembantu rumah. Kalau ada, tak pasti. Mungkin tak #TAPsupermoms #TAPactiveusers

Tidak. Biarlah anak tidur dengan saya. Itu yang terbaik #TAPSupermoms #TAPactiveusers

Tdo asing la #TAPsupermoms #TAPactiveusers

😁prefer tidur sdri dgn anak..

Tak percaya dengan orang luar

Tida

nope..

tidak

Tidak