help

pegelangan tangan saya sakit selepas bersalin sehingga sekrang mcm mana nak sembuhkan urut pun masih sakit .

13 Balas

Sya pun sama sis..kiri kanan sakit 😂😂 nnti dia akan hilang sdri..hrtu da hilang sakitnye lpas 2 bulan sakit smle..1st kne sakit smpai nk ikat rambut pun xlarat sakit sgt..kli kedua ni sakit jgak tpi still bleh gerak2 lgi..kdg tu rse mcm teralih tulg berair gak lar mate than sakit

Guna wristband sis, saya penah kena.. Doc nasihat jgn dukung baby utk sebulan.. Guna wristband utk kurangkan gerakan dkt otot tgn tu.. makin d urut makin sakit sis.. skrg ni baby dh masok 8 bulan dh tak sakit dh.. guna wristband yg dpt adjust.. org panggil mummy thumb ke apa nama dia..

Sy pun hidap benda yg sama sejak ngndung 6 bln..2 2 tgn sakit tp yg kanan la yg lg melampau..tdo mlm sakitnya mmg mcm nk nangis..tdo mlm sy balut tgn ngn bandage br dpt tdo lena skit..siang krg sikit sakitnya..tgn jgn renyah waktu siang..kene kurangkn keje2 yg melibatkn menulis..

huwaaa.. sy tgh alami skrg ni..bby da masuk 9 bulan, baru terasa..mase mengandung sy sakit sendi jari2,bgn tdo mmg xblh nk genggam jari,pas bersalin slow2 hilang, tp diganti dgn sakit pergelangan tgn pulak..adeii😔 ade masa tu nk bengkokkan tgn pun x blh,pegang pape mesti jatuh brg tu

4y ago

sis search pasal mummy thumb.. da senaman utk kurangkan sakit..

sama mcm sya sis dari 6 bulan pregy sakit both tangan.lepas bsalin pun masih sakit lagi lah kita pegang2 baby..tapi lama2 nti akan hilang sendiri.sya hari tu 3,4 bulan lepas bsalin jugak baru betul2 hilang sakit

sama MCM saya msa ngndung ank prtma dlu,Dr awal ngndung Smpai dh brsalin pn masih sakit,tpi dh hilang MCM tu ja sakit..sakit mmg thp kluaq ayq mta LA tmbh time tdoq waktu MLM..tpi alhamdulillah dh lga dh

sama sy jgk mase preggy first dlu..due2 sakit..pgang cawan pon x boleh..sakit sgt..lps bersalin dlm seminggu terus ilang..kali ni xtaw la akan ade ke x sakit yg same..tggu je la..hehehhe

Dah bape lame bersalin? Huuu saya baby dh 4 bulan still sakit lagi ni. Org ckp after deliver die slowly hilang. Saya belom lagi hilang

Saya pun alami perkara yg sama. Sgt sakit smpai dah bersalin anak saya dah nak masuk 6 bln ni pun masih sakit 😂

sama la mcm sy, baby dah 42 hri berat dah 5.4kg skjap cramp tangan bila angkat baby