sy nak tanya mcm mana nak rawat pedi ulu hati kandungan 28week, sampaikan nak muntah kdg termuntah

pedih ulu hati

7 Balas

saya mnum susu ank sye yg 2tahun tu ja kalau xda susu kotak sye bedal je susu ank bncu mnum lps tu ok skng pregnant no2 dh 34

kurangkan makan banyak. makan sikit tapi kerap ... saya buat mcm Tu je... kalau awk try tak ok juga , try Tanya Dr.

Brisk walk, jaga postur dan senam sesuai kehamilan. Elakkan makanan dan minuman yg buat pedih ulu hati.

kunyah chewing gum.sy dh buat bila rasa pedih ulu hati yg teruk.n it works🙂

try makan gula getah. insyAllah dia lega sikit.

Dulu nurse saya suruh makan gaviscon.

sy ambik gaviscon triple action