macam mana nak kira kehamilan?

pd 20april sy buat upt positif samar . 23april sy dtg period selama 7hr. 3 mei pagi sy ade bd .. dan berlaku blood spoting. sy tergerak cek , upt masih positif n doktor bekalkan duphaston. setakat pg td msh klua blood spoting. cara kira hamil nk kira priod mac atau april tu. kes sy ni biasa ada peluang x .. ttc 12tahun.. setelah berat turun alhamdulillah first positif

2 Balas

Biasanya masa dr scan tu dia akan ukur size kantung. Dari size tu dia akan bgtau umur kandungan awak. Cuba tengok balik dekat imej scan. Ada tulis w and d kat situ. Sometimes persenyawaan dlm rahim kita ni berlaku lambat. Thats why kadang2 klau ikut date last period pun tak accurate jugak. So, refer dr punya size kantung tu lagi accurate ya dear. Take care dear

1y ago

ok awk tq .. sy da buat clear blue digital 1-2 week. jd ikutkn klu scan mmg ptut xnmpklah kan .. jd sy nk tggu jangkaan period mei nnt mcmne .

doc ada check tak kandungan awak berapa weeks? ikutkan first last period 23/4 kan? memang sahih pregnant ke?

1y ago

aha saya da buat clearblue digital