Period delay dah 24 Hari. First cek upt positive tapi Samar . Second cek clear blue Naik negative.

3 Balas

Kemungkinan kandungan hCG dlm urin awak masih rendah ataupun hormon tak stabil 😊 Kebiasanya “CLEAR BLUE” pregnancy test 99% tepat & boleh check 4hari awal sblm date yang sepatutnya awak datang period. Melalui pengalaman saya, selepas period delay (5 hari) saya guna UPT yg biasa dulu check. Slps naik double line jelas & utk pengesahan yg lebih tepat, baru saya guna “CLEAR BLUE” digital pregnancy test. Saya test pada hari (ke-7) period delay. Cuba awak tggu dlm 1 minggu lagi & repeat test. Ataupun awak boleh trus jumpa doktor & minta utk buat pegesahan kehamilan 😬

kdang2 awal lg clear blue tak detect.mcm sy awal2 pn sama cek xdetect rugi ja.baik awak pkai cek upt biasa dlu.. pling kurang lewat priod 14 hri ke atas.. akan terang n dkira psitif dah..

Terus pergi klinik atau hospital utk pengesahan.. Semoga dipermudahkan segala urusan sis..