Rasa bersalah sebab kerap mc.

Patut ke kite rasa bersalah sebab kerap mc. Like every month mesti akan ada mc. Sebab bkn kite sengaja nk amik mc pun tp mmg tk sihat n Dr sendiri yg bg. Cuma kadang2 rasa macam kne judge kt office tu. Like kite sengaja mc sbb pregnant. Ye la lain org lain badannye. Padahal kite perlukan rest n utk kesihatan baby jgk. It just macam mana ye nk hadap org2 yg tak rasa apa yg kita rasa ni. Nk amik mc pun jd serba salah.

5 Balas

saya ada mc dua kali masa first trimester. manager kata sengaja bg alasan pregnant utk amik mc,mcm sengaja susahkan org lain. malas nak stress2, saya resign haha

2y ago

kalau komitmen byk terpaksa la bertahan selagi boleh. mcm saya pun ada komitmen. saya jual je emas kat badan sikit settle kan komitmen sbb tak mampu nak bertahan kerja dlm situasi boss lelaki yg mmg tak cuba nak faham lgsg.