ambil mc 31 weeks

hi mommy nk tnye ptot ke sy rse bersalah sbb mc.. actually sy penat n xlarat sgt since kelmarin sbb kje belambak xckup tdo kdg balik tgh mlm.. sbb sy nurse n wad sibuk sgt.. disebabkan terlalu exhausted sgt sy xdtg kje harini n bgi alasan mc .. xsihat.. hmmm tp rse bersalah pulak

4 Balas

saya pun nurse. nk mc tu sangat serbsalah. lagi2 ada org mengata kt ward. ada je yg terpaling kakak ckp “aku pun dulu pregnant tkde la asek mc je” bila masuk kerja ada je yg buat muka tk puas hati sbb dia kene cover kite masa kite mc. tapi nk buat mcm mane. kite bukan sengaja. nurse ni penat sangat kerja. bukan kerja klinik. tp ward. jalan sana sini. penat ya amat. sampai tk terkira baby kick sbb kerja penat. balik tidur. haih 😅 tp abaikan jela. bila cm ni rasa tk sabar nk bersalin. nk cuti pantang dari manusia toxic kt ward.

10mo ago

kannn… pastu kat wad bukan dorg paham penat kita mcm mne … dorg anggap kita ni mcm xpegnant.. kdg 7 jam kje mmg xduduk langsong.. abis shift baru ddk buat report .. mmg xdan pn kira baby kick

saya rasa tak perlu rasa bersalah pun. sebab kita ibu mengandung mng akan rasa terlampau penat dgn pekerjaan. tambah tambah lagi sis kerja nurse, tak cukup rehat kan? saya yang kerja office hour pun saya penat sangat sebab kerja saya kalau ada kes panjang mmg kena berdiri lama sampai 1 atau 2 jam. selama saya mengandung, dah 8 kali saya mc. tiap bulan mesti ada mc sb saya ada slip disc jadi tulang belakang badan saya cepat sakit🥲

10mo ago

ye wak.. sy kdg 3-4 jam xddk langsong.. 1 shift tu 7 jam nk mnum air pn xdan kdg tu😞 .

Kita ibu mengandung tkperlu rasa bersalah. Enjoy your rest oky. Org akn fhm. inShaa Allah.

10mo ago

baik awak

jgn rasa bersalah. kalau sy di tempat kawan2 awak, sy akan paham sbb awak pregnant..

10mo ago

harap mcm tula .. kdg dorg bukan paham kita yg mngndong ni