Pilih Kasih

Patut ke ibu jaga cucu? Ibu sy skrg ulang alik ke rumah abg sy utk jaga cucunye kerana bini abg sy dah mula bekerja. Ibu sudah tua tetapi masih berulang alik naik bas setiap minggu utk jaga cucunya. Pada sy kalau nak menyusahkan ibu sebegitu, lebih baik bininye tak payah bekerja. Belanja lah ikut kemampuan. Ini tidak, gaya belanja spt org kaya. Cuma saya kecil hati bila sy lepas bersalin dan bekerja, ibu takda sibuk nak jagakan anak saya

2 Balas

Personal opinion, bila dah jadi opah/nenek ada cucu ni, tak patut dah jaga budak. No matter what. Kudrat dorang bukan macam orang muda dah, nak jaga baby/budak kecik ni bukan kerja mudah. Sila slow talk dengan siapa yang terlibat.

better bgthu kt abg yg xptut bt mcm tu..Biar ibu berehat je dri jaga cucu..Bukan ape depa dah jaga ank2 dlu..Skrg kte yg jaganya..