Berat naik terlebih

Hai ibu nak tanya tips macam mana nak kurangkan berat badan ? Maksudnya tips ibu ibu jaga makan supaya berat tak naik terlebih sebab saya checkup baru ni nurse kata naik extra sekilo setengah kena refer doktor and kena jaga berat supaya tak naik banyak . Berat naik extra tu maksudnya baby besar ke ibu ibu ? Kongsikan tips ibu ibu please sbb sy baca kalau berat terlebih ni nanti kita kena ulang alik kk check bp dan urine , taknak lah macam tu nti penat 🥹#ingintahu #bantusharing #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

sy berat naik tapi scan baby berat normal je sy pun kawal mkn tp berat naik jugak lepas sy kawal mkn mlm sblom pkul 8 berat x naik byk sgt klau x sebulan 3kg😅 .

Diet suku suku separuh KKM, brisk walking, minum air kosong secukupnya. Kurangkan atau elakkan makan manis.