Play Gym Untuk Dimenangi! 💖🌈

Hi Parents! Jom rebut peluang untuk memenangi hadiah Kembara Play Gym daripada Aden & Ren! Hadiah ini bernilai RM500 tau. Jangan lepaskan peluang ini. Pertanding bermula pada 28/10/2022 hingga 12/11/2022! Apa tunggu lagi? Jom daftar dan tuliskan jawapan anda di sini! Link ke pertandingan: https://community.theasianparent.com/contest/play-gym-untuk-dimenangi/1704?lng=en

Play Gym Untuk Dimenangi! 💖🌈
85 Balas

Hello TAP, juga salam kenal buat aden & ren serta ibu bapa di TAP. Seperti yang saya faham mengenai Kembara Play Gym ini ialah, ia direka khas untuk menyokong perkembangan bayi sejak lahir hingga umur 1 tahun. Kembara Play gym dapat diberikan pada bayi sejak usia satu hari, tetapi bayi berusia antara tiga hingga enam bulan paling menyukai play gym. Sebab, pada usia tersebut, bayi sudah mengembangkan koordinasi tangan-mata, jadi berusaha meraih dan menggenggam mainan yang menjuntai adalah latihan yang baik. Ini juga sangat bagus untuk bayi yang mulai belajar merangkak. Selain itu, Kembara Play Gym juga adalah salah satu item yang paling penting bagi perkembangan anak anak. Sehubungan dengan itu, ia juga dapat menyokong pelbagai motor kemahiran seperti pengesanan mata yang menjangkau, menggenggam, menendang, melintasi garis tengah, duduk, merangkak, berdiri dan berjalan. Selain itu, mainan yang digantung itu juga boleh ditukar berdasarkan mainan lain mengikut peringkat perkembangan bayi. Kembara Play Gym ini diperbuat daripada kayu Meranti dan Getah. Dalam pada masa yang sama pejal bahan kayu keras ini membolehkan bayi terlibat dengan alam semula jadi ketika di rumah semasa mereka mengembangkan kemahiran motor mereka. Selain itu, ia dilengkapi dengan minyak berasaskan tumbuhan dan lilin lebah, amat selamat untuk menyokong keinginan semula jadi bayi jika masuk ke mulut. Tetapi ibu bapa juga harus tahu dan peka, Kembara Play Gym ini perlu digunakan dibawah pengawasan orang dewasa pada setiap kali digunakan.

Kembara Play Gym is designed to support your baby’s development from birth to 1 year old. The Kembara Play Gym is one of the most important developmental play items your child will use throughout infancy to support a variety of motor skills: eye tracking reaching out grasping kicking crossing midline sitting crawling standing cruising walking You can swap the hanging toys based on your baby's stages of development. high contrast black and white toys from birth - 3 months old rattles from birth bright coloured toys from 2 months old mirror from 2 months old smaller toys to promote pincer grasp from 6 months old Made with Meranti and Rubber wood, the solid hardwood material allows your baby to engage with nature at home while they develop their motor skills. Finished with plant-based oils and beeswax, it safely supports your baby's natural desire to mouth.

Kembara Play Gym sesuai untuk perkembangan bayi dari awal kelahiran sehingga berumur 1 tahun kerana ia dapat membantu untuk merangsang kemahiran motor dan deria bayi. Antara kemahiran yg dapat dirangsang adalah: 1. penglihatan/ visual kerana warna pada patung/ play gym yg ceria 2. Tangan dan kaki kerana dapat mencuba untuk memegang/ mencapai/ menendang mainan yg ada pada play gym 3. Kekuatan otot kerana bayi dapat belajar untuk duduk & berdiri dengan berpegang/ berpaut pada play gym 4. Meningkatkan koordinasi tangan dan mata kerana dapat bantu bayi untuk fokus 5. Bunyi, tekstur dan bentuk mainan pada play gym juga membantu daya imaginasi dan perkembangan mental bayi Semoga ada rezeki anak saya untuk menang 💕🤲🏻

Kembara Play Gym sesuai untuk umur pada tahun pertama bayi, sementara bayi masih belum bergerak sepenuhnya, apa yang mereka perlukan hanyalah beberapa mainan yang sesuai dengan perkembangan untuk membantu mereka mencapai kejayaan dalam proses perkembangannya seperti ☑️ menggenggam ☑️ bergolek ☑️ duduk ☑️ merangkak ☑️ dan berjalan! dengan Kembara Ply Gym ia membolehkan saya menukar mainan tergantung berdasarkan perkembangan anak saya dan teroka perkara baharu dan menarik disamping kayunya yang berkuali. Saya akan pastikan anak saya akan habiskan masa dengan Kembara disepanjang proses tumbersarannya, kerana saya kagum dengan hasil ciptaan Kembara daripada Aden & Ren. ig: nadiahrozlan

Kembara Play Gym sesuai untuk perkembangan bayi dari ia lahir hingga berumur 1 tahun. Kembara Play Gym dapat membantu pelbagai kemahiran moto bayi seperti mengasar penglihatan bayi melihat benda, mengajar untuk mencapai barang, cara menggengam barang, aktifkan kaki untuk menendang sesuatu, mengajar bergulingkan badan, boleh duduk, pandai merangkak ataupun mengesot , lepas itu berjalan, memanjat dan berlari. Ia sangat membantu setiap proses perkembangan bayi dan memudahkan ibu membuat kerja rumah. Letak bayi di tempat yang senang untuk ibu melihat bayi tanpa rasa susah hati. 🥰 Terima kasih TheAsianparent.My & Aden&Ren

Kembara Play Gym is designed to support your baby’s development from birth to 1 year old. The Kembara Play Gym is one of the most important developmental play items your child will use throughout infancy to support a variety of motor skills: eye tracking reaching out grasping kicking crossing midline sitting crawling standing cruising walking You can swap the hanging toys based on your baby's stages of development. high contrast black and white toys from birth - 3 months old rattles from birth bright coloured toys from 2 months old mirror from 2 months old smaller toys to promote pincer grasp from 6 months old

🌻Kembara Play Gym sesuai untuk bayi dibawah umur 1 tahun kerana selari dengan konsep Kembara Play Gym yang direka khas untuk menyokong perkembangan bayi bermula sejak lahir sehingga berumur setahun. 🌻Kembara Play Gym boleh ditukar-tukar alat mainan yang bergantung selaras dengan perkembangan bayi untuk menyokong pelbagai kemahiran motor antaranya: ✅menggapai ✅memerhati ✅menggenggam ✅menendang ☘️Kemahiran motor bayi perlu dilatih awal supaya kita dapat mengoptimumkan kebolehan kemahirannya dengan lebih berkesan. @theasianparent_my @adenandren #theasianparent #adenandren

' KEMBARA PLAY GYM sesuai untuk umur ' yang baru lahir sehingga usia 1 tahun lebih . Pendedahan awal dengan KEMBARA PLAY GYM boleh meransang pelbagai kemahiran bayi , antara kemahiran nya adalah . Ransang penglihatan bayi dengan patung patung warna terang yang di sangkut , Ransang motor tangan kaki apabila dia cuba untuk mencapai mainan , Ransang kekuatan otot untuk bayi yang baru belajar berdiri kerana dia boleh berpaut dan menyokong kestabilan untuk bayi cuba bertatih untuk belajar berjalan . KEMBARA PLAY GYM sangat sesuai dan selamat untuk membantu perkembangan bayi di rumah .

kembara play gym sesuai untuk bayi bermula lahir sehingga 1 tahun bagi merangsang perkembangan bayi untuk menyokong pelbagai motor skills iaitu menendang ,mencapai,memerhati,menggengam.. dengan kembara play gym juga merangsang bayi agar mengapai dan melatih otot bayi agar lebih kuat contohnya dengan mengapai pada kayu kembara play gym dan mengangkat badan sehingga berdiri. dengan itu badan bayi lebih stabil kerana otot kuat dan membolehkan bayi cepat belajar bejalan . #theasianparent #adenandren @theasianparent_my @adenandren

Jawapan iaitu Kembara Play Gym dapat dipakai tuk bayi sejak usia 0-1 tahun guna tuk bantu sokong perkembangan motoric bayi, seronok dipakai tuk berlatih dan bermain tuk bayi 🥰, lebih lagi Kembara Play Gym dari @adenandren ni sangat bagus lagi kokoh pun aestetik pula 😍 suka sangat lah dengan produknya @adenandren semoga saye pun ikut dapat terima hadiah, terima kasih juga tuk @theasianparent_my yang telah bagi quiz berhadiah macam ni 🤗