Pantang larang orang dulu-dulu atau tidak mengikut pantang larang sewaktu mengandung, mana satu pilihan anda?
Voice your Opinion
Pantang larang orang dulu-dulu
Tidak mengikut mana-mana pantang
Lain-lain (sila nyatakan)

8978 respon

76 Balas

Cuma pilih juga makanan yg boleh dimakan atau elak makanan yg tidak elok utk kandungan.Ada juga baca buku mengenai pemakanan semasa kehamilan.

mak sy xpernah sbut pntang itu ini. even dia org dulu2. 😅 dia just pesan ikut apa yh doctor sarankn & jaga pemakanan tu je.

mane yg okay,boleh lah ikut,kalau dah pegang kucing pun kene marah bagai,yg tu sensitif sikit kite suke kucing

yg ok ikut je...yg tak abaikan... tiada lama tiada baru plus zaman skrg dh berubah... varian pun mcm² dah ..

even ada some ppl yang cakap mitos , still follow jugak . cuma tkde lah macam beriya 😅

sentiasa ikut pantang larang orang tua .. sebab ada baiknya .. kalau tak ikut tu dikatakan bodoh ..

Ikut mana pantang larang yang betul, tak bercanggah dengan agama, dan with scientific proofs

berseherdahana, mana yg ok kita ikut pantang org lama, tengok atas kesesuaian tubuh badan

Tengok jenis pantang dan sekiranya ia tidak bercanggah dengan agama, saya akan follow.

pantang dulu2 betul jugak sebenarnya, tapu tak larat nak ikut jadi ikut semampunya.