Macam mana nak handle pregnant mummy yg ada anxiety & panic attack yg teruk?

Panic attack

1 Balas

Hi. Kalau saya dalam position awak, i would get help. Meluahkan perasaan pada therapist lebih baik daripada bercerita kepada rakan rakan, suami atau ahli keluarga. Kerana mereka dapat beri anda perspective yang berbeza dan akan membantu anda untuk kawal perasaan itu. Kalau awak tak nak, saya cadangkan awak cut off benda benda yang buat awak anxious - if kafein punca, awak stop. if kerja awak stress, awak cuti 2-3 hari. Tenangkan minda. Awak nak pakai EO ke buat yoga ke, buat lah. Tapi yang penting awak kena belajar bertenang. Dan orang yang terbaik untuk ajar adalah pakar kerana mereka tahu cara yang betul

10mo ago

saya ada panik attack semasa mengandung sy pun tak tau apa nk buat rasa takut je