Ada effect kat baby tak kalau kta slalu panic attack & anxiety?

1 Balas

kalau berpanjangan, boleh effect baby jugak. ibu sy dulu masa hamilkan sy ada terlalu byk masalah, lahirnya saya ni orang selalu tegur air muka saya selalu nampak suram tak ceria. padahal hakikatnya mood sy masa tu totally fine. dari tabika sampai sekolah menengah cikgu selalu tegur benda yg sama, saya selalu nampak moody pernah terbaca satu kajian ni negative vibes boleh effect pd perkembangan otak baby jgk. saiz otak baby yg hidup dlm keadaan stress LEBIH KECIL berbanding dgn normal baby. sy rasa kajian ni dibuat dlm keadaan yg ekstrem tp kita boleh ambik sbg rujukan. anxiety kalau dirawat dgn cepat xkan ada masalah. harap puan dh rujuk doktor utk isu panic attack & anxiety tu ye. bahaya utk mental health puan jugak. think positive pun ada tekniknya. good luck