Betul atau Salah: Tak perlu beli pampers mahal-mahal untuk bayi baru lahir

Voice your Opinion
Betul
Salah

1267 respon

18 Balas

Sebenarnya harga murah/mahal tergantung pd sensitivity kulit bayi itu sendiri yg membazir nya klu beli terus sekali banyak sbb baby cpt besar end up xboleh pakai dh ataupun maybe suddenly baby menunjukkan sensitive pd pampers tu dh kne nk try&error brand pulak🙂

kalau sy beli yg standard. tak mahal sgt mcm huggies. lg pun dekat area sy kebanyakannya utk newborn ada jenama huggies ja. bila tukar saiz s ke atas baru boleh pilih² jenama. tp semestinya yg sesuai utk kulit baby sy

Betul. Dari pihak hospital pun bg free gifts sample diaper mahal. Dapatlah merasa. Haha. Better mohon free sample di website rasmi diaper. Boleh try n error suitable for your baby

ikot kemampuan laa kot..kalo makayah kaya..xsalah beli mahal yg lebuh berkualiti kan..dan kalo xmampu atau kaya tp sederhana ok jga lampin murah .no hal laa

Depend pada kulit bayi,, ada tu pkai drypers da ok.. ada tu xkesah beli yg xde brand. Dan ada jgk yg kena invest beli yg mahal

Betul! Newborn akan selalu kencing dan berak so baik pakai yang biasa biasa je tapi tak bagi ruam pada bayi

Sy beli pamper new born yg nipis tu.. Nurse kata pampers nipis cepat bocor. Padahal beli kt aeon kot.. Mahal pulak..

salah. kulit anak-anak saya sensitif. perlu tukar jenama pampers beberapa kali hingga serasi dengan kulit bayi.

pilih kualiti y sesuai dgn kulit bb..tahap kebocoran..x kire mhl or murah asal kesesuaian tu penting.

betol .tp kne pastikan pampers tu cotton feel..lembut & x buatkn allergy kt kulit bayi