37weeks

Pagi tadi rasa mild contraction, malam ni baby aktif bergerak kadang rasa sakit, ngilu2 je kat celah kangkang.. Tu salah 1 tanda nak bersalin jugak ke??

1 Balas

Sis kena alert kontraksi sebenar atau braxton hicks. Sakit nak bersalin ni lain mcm sakitnya. Tak perlu tunggu tanda spt turun lendir darah atau air. Mcm sy bersalin bulan lepas tak ada tanda darah atau air. Cuma kontraksi je yg buat sy yakin dah nak bersalin walaupun due ada 2 minggu lg. Kontraksi nak bersalin ni makin lama makin kerap. Sakitnya tu dari pinggang ke perut,ulang2 je sakitnya. Rasa mcm nak berak atau pun senggugut,tp sakit kontraksi lg sakit berganda-ganda. Kalau sis dah rasa mcm tu dah boleh siap2 ke hospital .