35minggu 2hari

Pagi tadi macam ada sporting bleeding, lepas tu perut sakit n mengeras kejap. Lepas tu baby aktif balik, kiranya cukup 10kali gerakan. Tu tanda2 nak bersalin ke macam mana? Apa suggestion korang

2 Balas

spoting tu mcm lendir berdarah ke? kalau ya tu namanya mucus plug. tnda bersalin. just pantau pergerakan baby n pantau tanda2 lain mcm air ketuban pecah @ leaking. kalau leaking terus ke hospital. kalau pecah, pantau warna sir ketuban jernih atau berwarna hijau2. kalau hijau2 terus ke hospital. mungkin baby dh berak dlm perut. next, teruskan pantau kekerapan contraction guna contraction tracker. kalau kekerapan sakit tu dh smpai 15min sesekali, terus ke hospital. semoga dipermudahkan

Hai. Kalau mengeras tak kerap tu belum lagi nak bersalin. Boleh pergi hosp sebab dah ada spotting keluar. Hosp akan check ada bukaan ke tak la selalu nya.