35minggu #ingintahu

hi saya nak tanya pengalaman yg pernah bersalin 35w. Camna a tanda2 dia? sbb sy dh 35w baby asyik mengeras tapi still aktif. cuma sometimes tu, bawah perut tu rasa macam sakit sgt. ada tak yg merasa sama macam saya?

2 Balas

jika perut mengeras stiap 5 minit ia adalah tidak normal.. perlu prgi hsptl asap tuk dptkn rawatan dan pantauan dr doc dan nurse dgn guna mesin ctg utk chck kondisi bby dlm kandungan sm ada normal atau..ada sesuatu abnormal berlaku..mg dpmudahkan segalanya amiin

1y ago

tak setiap 5 minit, jrg2. cuma bila sekali dia mengeras tu mmg blh tahan la rs dia 😂 tq info ya pn. sy hargai sgt, insyaAllah lps ni kalau mkin kerap sy p hosp terus

Sama dah 34weeks weeks.. Adaa mengeras tapi tak kerap... Mungkin baby nak masuk laluan.. Harap baby keluar awal jugaa

1y ago

Yaa anak first dulu pon tak rasa camni.. Nii anak ke dua lain sikit