Berat Bdn Naik

Pagi tadi check up 24minggu berat bdn naik mendadak sampai 5kilo,mungkin sebab selera sgt mkn,bahaya ker? Macam mane nak maintain supaya berat tak naik banyak, sebab Doc cakap byk sgt naik dlm mase sebulan,tak pasal2 kene dtg dua hari sekali check darah/air kencing, sape yg pernah alami macam sy cube share sikit..

2 Balas

Sy kena time 20 weeks - 28 weeks.. Berat naik 3.5.. Alhamdulillah skrg 33 weeks brat naik 400 g je.. Tp kerap sgt lapar, bak kata Dr skrg ibu tolong kunyah je.. Bby yg mkn smua 😅😂

Pernah jugak saya naik 4kg mendadak dlm sebulan. Sebelum tu tak naik2 😂 saya kurangkan makan je sis alhamdulillah nornal balik berat naik 😅