Baby main air liur

Org tua2 ckp klau anak menyembur air liur ni rambut ibu nya gugur. Tak tau la kbtulan ke mmg betul ke sbb anak skrg tgh fasa menyembur air liur and rambut mmg gugur teruk smpai ada bhgian dah botak. Hadehhh stress ibu 😩😅

11 Balas

Mitos la. Baby main air liur sbb nak tumbuh gigi dan nak bercakap. Rambut gugur, kalau lepas 3 ke 4 bersalin,memang gugur teruk sbb hormon estrogen berkurangan slps bersalin . Cari shampu dan conditioner sesuai. Potong rambut pendek supaya tak stress tengok banyak gugur. Fahamkan suami dan famili supaya tak marah rambut gugur kat katil, rumah, bilik air. Nanti 2 ke 3 bulan jika guna syampu sesuai, anak rambut tumbuh dan rambut tak sekata tu biasa.

11mo ago

boleh try megumi sis... sy pkai tu.. rmbut kurang gugur