makan2

Org pregnant boleh minum ais tak?

22 Balas

Lepas patang x boleh dh minum ais... Ada org ckp minum ais anak besar .... ank besar disbbkan kita mkn byak.. 😁😁

Blh sis... Mitos sgt stgh pendapat ckp nanti baby besar kalau makan ais masa mengandung

Boleh sis .. Saya dulu masa pregnant mnum je ais . Ank cpat aktiv ..

Boleh, sya dlu hari2 mkn ais krim sbb cuaca n bdan rasa panas je.

Blh je sis...pas brsalin.ms pantang ke nti xleh minum ais

Org lps bersalin je xleh mkn ais..time berpantang..😄

sya hari2 teringin jus orange.. sejuk jer nak d minum

No problem, anak tak akan keras beku 😅

5y ago

Kan 😂 soalan pelik² bende simple tengah mengandung ni la rase bebas nak makan tapi berpada sebab nanti lepas beranak baru la mcm² tak boleh makan 😅😅

Bukan hb rendah ke bila mnum ais je..

Boleh. Tp jgn terlalu kerap sgt ye 😁😁