Betul ke tak?

Orang tua ii kata ibu mengandung tak boleh makan petai nanti air ketuban busuk. betul ke? Kalau dah busuk nak buat ape? 😅😅😅

9 Balas

pernah misi bgtau dlm lb.. jgn mkn petai n jering.. sbb ad patient bsalin kuat sungguh bau petai/jering..misi terpaksa than je la bau mnyengat..sbb nk slmtkn baby..

misi prnh pesan boleh mkn sblm masuk 7bulan..lps 7bulan xblh mkn dah.. nnti darah kita akan brbau petai.. bila bau masa branak misi2 pun marah, bau petai kuat oo😅😅

Sy pernah terbaca dkt blog sape entah. Dia cerita dlm LR org sebelah dia pecah air ketuban mmg bau petai kuat. Mungkin baru lps mkn petai tetiba sakit nak beranak kot.

x kot sbb sya pun slalu gak makan msa preggy dlu..mngidam teruk, x da la plk smpai busuk sis.😅🙂

Maybe betul.. sbb bau petai leh masuk dlm air kencing.. mesti la leh masuk dlm air ketuban kan..

3y ago

Bukan.. in terms of component petai dirembeskn ke dlm air kencing after blood being filtered, mesti ade gak yg cross placenta.. lol idiot mane yg fikir rahim bercantum dgn salur makanan

Betul kot, sbb ad yg cakap kalau dh msuk 9 bulan jgn petai n jering😁

tiada kaitan petai utk busukkan air ketumban

jgn mkn time nk branak...sblm2 tu mkn je...

jgn fitnah petai..😅😅😅