mandi sungai

orang mengandung bole mandi sungai ke??

2 Balas

Sy pernah mandi sungai dulu tapi kawasan tu mmg kawasan picnic la bukan yg kena redah hutan2. Dan waktu tu sy dah hujung2 trimester dah. Kawasan cetek berpasir dan takde batu je sy jejak. Duduk ditepian je rendam2 badan. Ok setakat ni anak dah 3 tahun. Tp kalau awal2 trimester, elak kan pun tak apa. Letih dan mmg banyak bahaya nya lg2 kalau kena redah2 hutan atau akar pokok dan batu2 dan kawasan tak selesa

biasa kalau org pregnant ni kalau ikut org tua2 dlu..dia xbg mndi sungai....sbb org pregnant ni bdn wangi...yg tak nampak ni suka dgn kita yg pregnant ni... jd baik elakkn..lg pun bahaya jika terpijak batu licin...jtuh nnti..mg dpmudahkan segalanya..aamiin